Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERİ MODASININ KALBİ İSTANBUL'DA ATTI
DERİ MODASININ KALBİ İSTANBUL'DA ATTI
Dünya genelinde deri sektörünü buluşturan 9. İstanbul Deri Fuarı (İDF), Beylikdüzü TÜYAP Merkezi’nde gerçekleşti.Deri sektörünün önde gelen firmalarının ürünlerini sergilediği fuar 3 gün renkli görüntülere sahne oldu.
23 Kasım 2014, 16:45
 
Dünya genelinde deri sektörünü buluşturan 9. İstanbul Deri Fuarı (İDF), Beylikdüzü TÜYAP Merkezi’nde gerçekleşti.Deri sektörünün önde gelen firmalarının ürünlerini sergilediği fuar 3 gün renkli görüntülere sahne oldu.
 
Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) öncülüğünde ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen İstanbul Deri Fuarıı TÜYAP ın yeni fuar alanında gerçekleşti.
 
Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Teleke organizasyonun ev sahipliğini üstlendiler.
 
image
 

DERİ SEKTÖRÜNE YENİ BİR VİZYON KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR

 

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi konuşmasında fuarın her yıl daha da büyüdüğünü belirterek, “ 2023 hedeflerimiz arasında yer alan 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz doğrultusunda mutlaka sektörlere yeni bir vizyon kazandırmamız gerekiyor. Bu vizyonda yüksek teknoloji ve katma değeri artırmak var. Bunun için inovasyon, tasarım, AR-GE ve Marka çalışmaları yapıyoruz. İnşallah Türkiye'nin dünyadaki imajını çok iyi bir şekilde yükselteceğiz. Türkiye'nin bundan sonraki geleceği konteynırlarımızı yükte hafif, pahada ağır, az enerji tüketen enerji yatırımı yapmaktan geçiyor” dedi.

 

FUAR BU YIL DERİ FESTİVALİ NİTELİĞİNİ TAŞIDI

 

Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Ruken Mızraklı da İDF 2014’ün içinde barındırdığı etkinliklerle geleneksel bir fuar görüntüsünden çok, deriye dair her şeyin bir arada görülebileceği, derinin sanatla, tasarımla, yaratıcılıkla buluştuğu bir deri festivali niteliğini taşıdığını belirterek, “Bu sene düzenlenen fuarı daha çok festival olarak tasarladık. Birçok farklı sektörden insana deri ile dokunmak istedik. Bunun için, mimarlar, heykeltraşlar, ayakkabıcılar, çantacılar hatta deriden aksesuar yapan arkadaşlarımız ile beraberdik. . Deriyi farklı kullanım alanlarıyla zenginleştirerek fuarda bir sinerji yaratmak istedik. 2014 deri sektörü açısından zor bir yıl. 2015'in de çok kolay geçeceğini düşünemeyiz. Bu nedenle farklı inovatif etkinliklere yönelmek lazım. Rusya'nın inşallah daha düzgün bir şekle girmesini ve durumunun düzelmesini diliyoruz” diye konuştu.

 

FİRMA SAHİPLERİ SEKTÖRÜN SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ

 

Olesya Çam, "Geçen yıl düzenlenen fuar çok zor geçtiği için bu sene çok önemli bir hale geldi. Yeni modeller üzerinde çalışmalar yaptık. Müşterilerimizin beğenisine sunduk derken ...Firma sahibi Fuat Demir ise Rusya ve AB arasında yaşanan sorunların deri sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, "Ancak gelecekle ilgili umudumuz var. Sektör daha iyi  yerlere gelecek" dedi.

 

Hatice Gökçe fuarın gözdesi olduimage

 

Tasarımcı Hatice Gökçe tarafından, Deri Tanıtım Grubu (DTG) desteğiyle hazırlanan ve Anadolu topraklarında varlığını sürdürmüş sekiz medeniyetten ilhamını alan ‘The Leather Age - Anatolia ?’ projesi fuarın en özel köşesini oluşturdu.Tasarımcı Hatice Gökçe'yi londra'da yaşayan ünlü moda tasarımcımız Bora Aksu yanlız bırakmadı.

 

image

 

Deri modası denince ilk akla gelen isimlerden olan Simay Bülbül ve Deri modasının aranılan tasarımcılarından Nur Ekici  , LUIGI  firması için yaptığı tasarımları ile fuarda dikkat çekti.


Unlimited Leather defilesi 9. İstanbul Deri Fuarı kapsamında TÜYAP’ta gerçekleşti. 

 

image

 

Mefi, Adamo, Lento Fur, Derimod, Emelda by Deniz Berdan, Elibol by Simay Bülbül ve Punto by Hakan Yıldırım gibi önemli marka ve tasarımcılar tamamen deri ve kürkten oluşturdukları tasarımlarıyla 2015/16 trendlerini sergiledi ve deri modasının tüm güzelliklerini ortaya koydular.

 

image

.

Didem Soydan ve Tülin Şahin, iddialı tasarımlarla podyumda yer alan isimler arasındaydı.

Ruken Mızraklı’nın ev sahipliğinde düzenlenen defilenin styling’ini Sibel Arna, koreografi ve prodüksiyonunuysa Öner Evez üstlendi.

 

image

 

.Emalda by Deniz Berdan koleksiyonunu sergileyen Berdan bu kez defileyi perde arkasından değil ön sıradan eşi ve oğluyla izledi.Simay Bülbül ve Hakan Yıldırım ise heyecanlarını perde arkasında tüm ekiple birlikte yaşadı. Backstage'de modeller boş kalabildikleri saniyeleri selfie ve birbirlerinin fotoğraflarını çekerek değerlendirdiler.

 

image

 

Defileyi izleyenler arasında Bora Aksu,Demet Sabancı Çetindoğan, Leyla Alaton, Feryal Gülman, Heves Ekinci, Gül Gölge Saygı, Roksi Garih, Aylin Tahincioğlu, Buket Taşdelen, Ayşe Kuçuroğlu, Işıl Reçber, Suzan Toplusoy, Etel Baler, Berrin Yoleri, Dilek Türker, Yasemin-Nedret Taciroğlu, Ahu Orakçıoğlu, Nazlı Goldenberg, Başak Dizer ve Atıl Kutoğlu gibi isimler vardı.image

 

Defile Fotoğrafları : Tayfun Akçadağ

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR