Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK MODASI HADİJE İLE SINIRLARI AŞACAK
TÜRK MODASI HADİJE İLE SINIRLARI AŞACAK
Yüksek moda ve tasarım ülkesi” algısı oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen lüks perakende mağazalar zinciri Hadije markasının lansmanı yapıldı
1 Kasım 2014, 11:28

 

Genç iş kadını Hatice Aydeniz tarafından, Türk tasarımcılarının ürünlerini dünya pazarlarında erişilebilir hale getirmek, Türkiye’nin yakın coğrafyalarda “yüksek moda ve tasarım ülkesi” algısı oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen lüks perakende mağazalar zinciri Hadije markasının lansmanı, 31 Ekim 2014 tarihinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. 

image

Gün leziz bir kahvaltıyla başladı ve muhteşem bir manzara...

 

E7Grup'un kurucusu Zekai Aydeniz'in kızı Hatice Aydeniz'in bugünlerde yaratmaya çalıştığı yepyeni bir marka HADIJE. Orta Doğu ve Arap ülkeleri bünyesine lüks mağaza konseptiyle giriş yapmaya hazırlanıyor. 

Önde gelen Türk Moda tasarımcıları ile birlikte doğan bu yeni fikir, Bakü ve Riyad gibi önde gelen Doğu ülkelerinde ilgilisi ile buluşacak! 

image

 

Bu girişimde ilk defile 11 Aralık gününde Bakü'de yapılacak ve Azerbeycan'lıların ilgisine sunulacak (Mağaza açılışının ise henüz tarihi belli değil fakat defilenin hemen ardından olması bekleniyor.)

 

Bildiğimiz, sevdiğimiz tasarımcıların ürünlerini günlük ve haute couture olmak üzere müşterisi ile buluşturacak marka, ülkemizin adını tekstil sektörü ile olduğu kadar moda camiasının önemli isimleri ile de duyurmak istiyor. 

 

Bu sayede Doğu ve belki ileride Batı'da bugün değeri yeterince bilinmeyen tasarımcı ve tasarımlarımızın adı daha çok duyulacak ve şirket ekonomik anlamda ülkemizin büyümesinde yardımcı olacak.

 

Perakende mağazacılık anlayışı ile servis edilecek ürünlerin ilk lansmanı zengin davetli topluluğu ile  gerçekleşti.

 

Burcu Kutluk, Didem Soydan, Bilge Kara ve Sema Şimşek'in modellik yaptığı lansmanda moda camiasının önde gelen isimleri; Özgür Masur, Tuvana Büyükçınar, Yıldırım Mayruk, Raisa & Vanessa Sason, Hatice Gökçe de boy gösterdi.

 

image

 

Bu isimlerin dışında projeyi destekleyen isimler ise; Zeynep Tosun, Tuvana Büyükçınar,Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu ve Özlem Süer olarak dikkat çekti.... 

Lansmana katılım sağlayan ve desteklerini esirgemeyen diğer isimler ise; Yıldırım Mayruk,Ferhat Kazancı, Barbaros Şansal, Hakan Öztürk'tü...

 

Proje daha yeni doğmuş bir bebek, fikrin sahibi Hatice Aydeniz  aile şirketinin bu projeye sonsuz destek verdiğini söyleyerek geniş bir konuşma yaptı.

 

Türk modasına ve tasarımcılarımıza sonsuz güvenim var

 

image

 

HADİJE Markasının kurucusu  Hatice Aydeniz, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hadije markası, bir lüks perakende mağazacılık projesidir. Diğer zincir, perakende ve lüks mağazalardan farkı, yalnızca Türk tasarımcılarının ve modacılarının ürünlerini satacak olması ve hedef pazar olarak Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi yakın coğrafyalara göz dikmiş olmasıdır.

Günümüzün gerçeği, ekonominin ekseninin Batı’dan Doğu’ya doğru kaydığıdır. Bugüne dek iş hayatım çerçevesinde yakın coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde, Türk tasarım ve moda ürünlerinin yoğun ilgiyle izlendiğine, Türk kültürünün derin izler bıraktığına şahit oldum. Şahsen sanat, estetik ve moda akımlarını yakından takip ediyor ve bu alanlara özel ilgi duyuyorum.

Bugün lüks diyebileceğiniz tüm mağaza, marka ve tüketim ürünlerinde Batı’nın hakimiyeti ve tekelini yoğun olarak hissediyoruz.

Hadije markasının temelinde, aslında benim kendime sorduğum bir soru yatmakta: Neden Türk tasarımcıları ve modacıları, bu tekeli kıracak, Orta Doğu’dan başlamak üzere tüm dünyaya yayılacak ve kültürümüzün izlerini taşıyan tasarımları ile dünya çapında bir perakende zincirinin raf'ında neden  yer almıyor?

Bireysel girişimleri ile, bugüne dek Paris, Milano, Londra gibi modanın gözde noktalarında varlıklarını ortaya koyan Türk modacılarının isimlerini son dönemde sıkça duymak da, aklımdaki bu sorunun bir girişime dönüşmesindeki en büyük etkendir. Hadije markası, tek bir amaçla beslenmiş ve sadece kâr odaklı  kurgulanmış bir girişim değil, tıpkı Türk kültüründe olduğu gibi pek çok kaynaktan beslenen fikirlerin oluşturduğu bütünsel bir yaklaşımla dünyaya geldi.

Hadije markası ile hedefimiz, önümüzdeki beş yılda, lüks perakende mağazacılık anlayışıyla kurgulanmış beş mağaza açmak. Hadije mağazalarında, Türk tasarım ve modasının izlerini üstünde taşımak isteyen, lüksü, tasarımı ve kaliteyi hayatının her anında yaşamak ve hissetmek isteyen herkes, Türk tasarımcılarına ait ürünlere ulaşabilecek. Hadije mağazaları, Türk modacıları için Orta Doğu ve Arap dünyasının kapılarını sonuna dek açacak bir çatı marka olacak. Gerek Türk modacıların ve tasarımcıların ürünlerinin dünya çapında tanıtılması, gerekse yakın coğrafyalardaki lüks tüketim pazarına sağlayacağı katma değer olacak. 

Hadije markasının ilk hedefi olan Bakü ve Riyad’da açılacak

Mağazalarımıza 10 Milyon Dolara yakın yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki beş yıl içinde, Hadije mağazalarının Orta Doğu’da 5 farklı ülkede olmasını hedefledik. Yıl sonuna kadar Bakü’de Hadije konseptinin tanıtımı amaçlı bir defile de düzenleyeceğiz. Hadije markası açılış sürecinden sonra, kendi öz sermayesi ile ayakta kalacak ve büyümesi kendi başarısı ile şekillenecek.

image

Bugüne dek moda ve perakende sektöründe aldığımız desteklerin, artarak devamını diliyorum.”

Genç girişimci Hatice Aydeniz ,tasarımcılarımıza sonsuz inançları olduğunu, bunun yanında daha çok büyüyeceklerini ve projeye dahil olmamış diğer Türk tasarımcıların da desteğini beklediğini belirtti. 

 

Cansu Aktaş 

 

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR