Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PODYUM RENGARENK ÇİÇEK AÇTI
PODYUM RENGARENK ÇİÇEK AÇTI
Ünlü tasarımcı Çiğdem Akın, Dante'nin büyük eseri "İlahi Komedya"dan esinlenerek hazırladığı üçlemenin son halkası "Paradiso-Cennet" ile Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'da çok özel bir sunumla gerçekleştirdi
20 Ekim 2014, 12:59

 

Ünlü tasarımcı Çiğdem Akın, Dante'nin büyük eseri "İlahi Komedya"dan esinlenerek hazırladığı üçlemenin son halkası "Paradiso-Cennet" ile Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'da çok özel bir sunumla gerçekleştirdi

NEFİS BİR SUNUMLA GERÇEKLEŞEN DEFİLEDE PODYUM ADETA BİR ÇİÇEK BAHÇESİ İLKBAHAR  GÜNÜ GİBİYDİ

image

İstanbul Fashion Week'te bu zamana kadar Sihirli Dokunuşlar, Equine, Ada, Inferno ve Purgatorio-Araf adlı koleksiyonlarını sunan Türkiyenin en başarılı moda tasarımcılarından olan  Çiğdem Akın, mistik ilhamlarına, kumaş bükümleri ve Dante'yle devam etti.. 

Çiğdem Akın’ın bu sene de canlı renklerden oluşan 2015 İlkbahar/Yaz koleksiyonu beğeni topladı.

Çiğdem Akın, koleksiyonun tasarım odağını çiçekli emprime baskılara doğru çeviriyor. Cenneti, büyük ve güzel bir bahçe gibi tanımlarken, ipek, şifon, tül ve kadife gibi dokular kullanmıştı.Podyum ışıl işıl adeta bir çiçek bahçesi,İlkbahar enerjisi veren cıvıl cıvıl iç açan bir zaman dilimi gibiydi.

Dante'nin büyük eseri "İlahi Komedya"dan esinlenerek hazırladığı üçlemenin son halkası “Paradiso” (Cennet) adlı koleksiyonu çiçek baskılı emprimelerle moda severleri cennete davet ediyordu.

 İpekli kumaş üzerindeki çiçek bahçesini anımsatan desenler epik şiirin hakkını verimişti.. Koleksiyonda –esere göre- cennetin en üst katında bulunan ''kutsal gül” var, aşk var, hayal gücü var, ölüm ve yaşam var. Tam bir cennet yolculuğu… Gül bahçesinin içinden geçiyormuşçasına tasarımlar aklınızı başınızdan alıyor.İlahi Komedya’ daki gibi Dante’nin gördüğü ışığı kumaşlardaki yumuşak parlaklıkta görebiliyorsunuz.

Kaleydoskop geçişli kırmızı güller, yeşillikler arasındaki pembe ve lila çiçekler, hafifletici transparanlık, gül yapraklı tüller derken yolculuk bitiveriyor. Cennet yolculuğunun sonuna doğru kelimeler Danteiçin nasıl kifayetsiz kalıyorsa bizim için de bu huzur dolu defile için aynısı geçerli idi.

Meme kanserine dikkat çekmek için göğüsleri açık dekolte taşıdı.

image

Defile finalinde ünlü model Günay Musayeva’nın taşıdığı çiçeklere bezenmiş göğüs dekolteli iddialı tasarım adeta göz kamaştırdı , ünlü model taşıdığı tasarım kıyafetle vucudunu cömertçe sergileyerek doğumdan sonra tekrar podyumda fırtına gibi eseceğini gösterdi.

Günay Musayeva ise “Eşiniz Tolga Karel, bu tip bir elbiseye karışır mı?” sorusuna, “Bana babam bile karışamaz. Bunu farkındalık için yaptık” yanıtını verdi. 

Defile Ferhan Aral koreografisinde yapıldı ve bu yıl tartışmalara neden olan yerli modellere negatif ayrımcılık yapılıyor iddiası Çiğdem Akın podyumuna uğramadı, modellerin çoğunluğu yeni yüz istikbal vaad eden yerli mankenlerden oluşturulmuştu.image

Kariyeri başarılarla dolu Çiğdem Akın

Çiğdem Akın’ın bu sektördeki kariyeri dopdolu. Daha önce de Vakko bünyesindeki birçok markanın kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapan Çiğdem Akın tam bir profesyonel tasarımcı. 2004’de kendi adını markalaştırarak, her bedene ve her sezona göre tasarlanan kıyafetleriniyurt dışındaki fuarlara katılarak dünya markası olmaya doğru adımlar atmıştı. Koleksiyonları Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkedetasarım butiklerinde satılmaktadır. İstanbul Moda Haftası’nda da bugüne kadar, “Sihirli Dokunuşlar’’, ‘‘Equine’’,‘‘Ada’’, “Inferno” ve “Purgatorio-Araf”isimlerindeki defileleriyle katıldı. Çiğdem Akın her defilesinde modayı sanatsal sunum ile gerçekleştiren modacı olarak tanınmakta.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR