Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MBFWI DEFİLELERİ ALKIŞLANDI
MBFWI DEFİLELERİ ALKIŞLANDI
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından kurulan ve desteklenen İstanbul Fashion Incube (Moda Girişimcilik Merkezi) desteklediği  iki tasarımcı Giray Sepin ve Tuba Ergin MBFWI kapsamında alkışlanan defilelere imza attılar.
20 Ekim 2014, 11:12

 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından kurulan ve desteklenen İstanbul Fashion Incube (Moda Girişimcilik Merkezi) desteklediği  iki tasarımcı Giray Sepin ve Tuba Ergin MBFWI kapsamında alkışlanan defilelere imza attılar.

GİRAY SEPİN İLKBAHAR/YAZ 2015 “NEPTÜN” KOLEKSİYONUNU MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL’DA SUNDU.

Moda fırtınası MBFWI bu hafta sonu sona erdi.Birbirinden güzel kolleksiyonlerin sunumları yapıldı.Bu defilelerden biride tasarımcı Giray Sepin’e aitti.

Giray Sepin İlkbahar/Yaz 2015 “Neptün” koleksiyonunu farklı bir deniz hikâyesiyle sundu..

editepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden 2004 yılında birincilikle mezun oldu. 2003 - 2005 yılları arasında Ümit Ünal ile birlikte Abbate tasarım ekibinde çalışan moda tasarımcısı Giray Sepin MBFWI kapsamında ilk defilesini gerçekleştirdiimage

Adını deniz tanrısı Poseidon'un Roma uygarlığındaki ismi Neptün’den alan koleksiyonda, denizin engin mavisi uzayda parlayan esrarengiz yıldızlarla bir araya geliyor. Kumaşlardaki parlak, akışkan ve şeffaf yüzeyler yıldızların ve planktonların ışıltısından; marin çizgiler denizci üniformalarından; üç boyutlu geometrik desenler Greko-Roman süslemelerden günümüze sesleniyor. Beyaz, ekru lacivert, siyah ve gümüş tonlarının hakim olduğu koleksiyonda çok canlı renklerden oluşan sürpriz bir bölüm de karşımıza çıkıtı..

Oversize bomber, trench-coat ve farklı formlara bürünebilen yağmurluklar, bol ve kısa şortlarla bir araya geliyor. Trikolardaki yenilikçi çizgi uygulamaları, jakar desenleri ve farklı örgü teknikleri koleksiyonun öne çıkan parçalarından. % 100 Keten ve pamuk gibi doğal elyaflı yüzeylerin yanı sıra, su geçirmez tafta, naylon ve özel kaplamalı teknik kumaşlar, fonksiyonel, dinamik ve eğlenceli yepyenin bir erkeğe seslendi ve modaseverlerin ilgisi ile karşılaştı..

 TUĞBA ERGİN İLKBAHAR /YAZ 2015 DEFİLESİ YAPILDI

Tuba Ergin İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonu denizin derinliklerinden, su altı faunası ve organizmalarından ilham almıştı..

Bestseller Group,H&M, Inditex Group gibi Avrupa'nın önde gelen perakende devlerine koleksiyonlar hazırlayan ve Colins/Bigstar'da tasarımcı olarak çalışan Tuba Ergin alkışlanan bir efileye imza attı.

image

Ergin’in koleksiyonda deneysel ve hacimli formlar öne çıkıyordu. Rahat omuzlar ve sportif stil detayları zahmetsiz şıklık felsefesini vurgularken origami havasındaki pili ve piliseler; 3D jakar ve baskılarda kabarcık ve su damla motifleri ile organik bir görüntü yakalıyor. Koleksiyonun genelinde yoğunlukla kullanılan deri ve deri tekstil kombinlerinin yanı sıra; cupro örme, akışkan ipek şifon, krep ve tencel karışımlı koton saten gibi doğal kumaşlar öne çıkıyor. Somon derisi ve sürdürülebilir plastik gibi malzemelerle Tuba Ergin markası her sezon olduğu gibi bu sezon da geri dönüşümü koleksiyonuna taşıyordu.

Koleksiyonunda derinlik hissi yaratan siyah, gri ve haki renkleri yanardöner metaliklerle ve pırıltılı dokunuşlarla aydınlanıyor. Turkuaz ve mavinin diğer tonları, buz renkleri, beyazlar ana renk paletini oluştururken kontrast mercan rengi su altı faunasını tamamlayarak 30 farklı looktan oluşan bu koleksiyonda eklektik bir yaz paleti ortaya koymuştu..

Tuba Ergin İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyonuna Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında ayakkabı sponsoru olan İnci Deri, bu özel koleksiyon için Tuba Ergin tarafından tasarlanan ayakkabıların üretimini üstlenmenin yanı sıra İnci Deri 2014 - 2015 Sonbahar/Kış Koleksiyonu çanta ve ayakkabıları ile de destek verdi.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR