Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MBFWI ERKEK MODASI İLE BAŞLADI
MBFWI ERKEK MODASI İLE BAŞLADI
Modaseverlerin merakla beklediği Moda Haftası, 13 Ekim Pazartesi günü  Hatice Gökçe'nin yeni koleksiyonu ''Seyyah'' defilesi sunumu ile başladı.
14 Ekim 2014, 08:52

 

Modaseverlerin merakla beklediği Moda Haftası, 13 Ekim Pazartesi günü  Hatice Gökçe'nin yeni koleksiyonu ''Seyyah'' defilesi sunumu ile başladı.

MBFWI’nin ilk gününde podyuma metalik kumaşlar damgasını vurdu. Her türlü renk skalasında göze çarpan ve Hatice Gökçe, Ece Gözen ve Meltem Özbek gibi tasarımcıların da tercihi olan metalik tonlar,oldu.

Seyahat etmeyi seven erkekler için …

image

Trans, Kara Karga, Jön Türkler, Gılman ve Leather Age gibi koleksiyonlarıyla moda tutkunlarına alışılmışın dışında bir kavrayış ve görsel bir şölen Hatice Gökçe ,Niyazi Erdoğan ile güne erkek modasının damgasını vuran tasarımcılar oldular.

Hatice Gökçek, Seyyah-ı Âlem Evliya Çelebi'den ilham alarak oluşturduğu yeni koleksiyonu ile erkek giyiminde yepyeni rotalar açacak. Hatice Gökçe, seyahat etmeyi seven erkekler için yeni bir seçenek sunan ve “Geçen zaman hep Seyyah'tan yana oldu” mottosuyla hayat verdiği yeni koleksiyonuyla ilgili olarak “Medeniyetlerin yakından tanıkları olan gezginler, coşkun akan ırmaklara benzer. Evliya Çelebi de bir medeniyet gezginidir. Ata binip cirit oynayan ve ömrünün 40 yılını seyahat ile geçiren bu büyük gezginin izinden giden 'Seyyah' koleksiyonu, at figürünün kullanıldığı baskılar ve nakışlar ile sezona ritim kazandırıyor” diyor.

Koleksiyona damga vuran başlıklar, deri parçalar, uzun ve salaş tunikler, hafif, temel renklerin vurgulandığı gömlekler, metalik tonlar, dar paça şalvar kesim pantolonlar, at figürlü aksesuarlar ön plana çıktı.

70 LERİN BOHEM RUHU PODYUMDA

image

MBFWI de ilk gün modaseverlerin karşısına çıkan genç tasarımcı Meltem Özbek, Line isimli koleksiyonuyla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’a 70’lerin bohem ruhunu taşıdı.

Başarılı tasarımcı 2015 İlkbahar/Yaz defilelerinin gerçekleştirildiği moda başkentlerinde karşılaştığımız 70’ler trendiyle birlikte püskül ve transparan temaları da koleksiyonun belirgin kodlarıydı.

2010 yılında Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında deri kategorisinde birincilik ödülü kazanan Özbek’in bu alandaki mahareti tasarladığı süet parçalarda ortaya çıkmış. Tasarımcının modern etnik olarak tanımladığı koleksiyonda güderiyle ipeğin, ışıltıyla matın yarattığı kontrast dikkat çekici idi

 Asimetrik göğüs dekoltesi bulunan transparan maksi elbise ve tulum, koleksiyonun en iddialı parçalarıydı.

ZEYNEP DEVOOGHT PODYUMDA

image

 Z By Zeynep Devooght: Runway - Mercedes Benz Fashion Week Istanbul Spring/Summer 2015 ile podyumdaydı Stüdyoda gerçekleşen defileye modaseverler ioldukça ilgi gösterdi 

YERLİ MODELLER İSYANDA

MBFWI başlarken bir tartışmada yeli yabancı modeller arasında ayrımcılık yapıldığı iddiası idi.bU bu konuyu il dile getiren ünlü model Didem Soydan oldu.Yabancı modellere Türkler'den yüksek ücret verilmesi ve modacıların Türk modellerle çalışmak istememesini gerekçe göstererek  bu şartlarla tasarımcı defilelerine çıkmayacağım diyen bu kararı alan Soydan'a destek yağdı. Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk ve Selda Car; Didem Soydan'ın görüşlerine katıldıklarını söylediler.

Şeffaf Gazete.com

 

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR