Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK MODASINA YENİ YETENEKLER
TÜRK MODASINA YENİ YETENEKLER
Uzun yıllar Türk Modasına yön verecek isimleri ortaya çıkaran '' Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışması'' yapıldı.Moda dünyasına adım atan genç isimlere bu kez ünlü moda tasarımcılarından büyük motivasyon desteği vardı.
20 Haziran 2014, 11:41

 

Uzun yıllar Türk Modasına yön verecek isimleri ortaya çıkaran '' Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışması'' yapıldı.Moda dünyasına adım atan genç isimlere bu kez ünlü moda tasarımcılarından büyük motivasyon desteği vardı.

''Moda dünyasına genç soluklar kazandırmak amacıyla düzenlenen "Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması" bu yıl da sektöre yeni yıldızlar katacak.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışmada finale kalan 10 genç moda tasarımcısı, yeni ve özgün çizgileriyle Four Seasons Hotel Beşiktaş'da jüri önüne çıktı.

Gerçekleşen organizasyonda cemiyet hayatından Yasemin Taciroğlu, Demet Sabancı ve Siren Ertan gibi isimlerle birlikte ünlü yüzlerden Ivana Sert katıldı. Sektörün önemli yöneticilerinden biri olan Ruken Mızraklı’nın da katıldığı etkinlikte yarışmacılara, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) desteği ile son yıllarda sektörün trendlerini yakalamakta liderlik yapan genç tasarımcılar mentorluk etti. MTD Başkanı Mehtap Elaidi'nin de dahil olduğu mentorlar arasında Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Simay Bülbül, Hakan Yıldırım,NiyaziEerdoğan Nejla Güvenç, Zeynep Tosun gibi isimler yer aldı.

image

Yarışmada üçüncülük ödülüne Buğu Pala, ikincilik ödülüne Sevda Dalgıç, birincilik ödülüne ise Emel Melike Bakıcı layık görüldü.

İHKİB Başkan Yardımcısı Volkan Atik, İstanbul Moda Akademisi (İMA) Genel Direktörü Seda Lafçı, MTD Başkanı Mehtap Elaidi, Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bülümü Öğretim Görevlisi Dilek Alpan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bülümü Öğretim Görevlisi Yeşim Bağrışen, Moda Tasarımcıları Hakan Yıldırım, Atıl Kutoğlu, Gamze Saraçoğlu, Moda ve Stil Danışmanı Ece Sükan, Moda Fotoğrafçısı Aslı Girgin, Marka Danışmanı Banu Bölen ile moda yazarları Ayşe Ferhangil ve Yaprak Aras’ın jüride yer aldığı yarışmaya sanat ve cemiyet hayatının tanıdık simaları da katıldı.image

Dereceye giren yarışmacılar toplam 435 bin TL değerinde ödül ile birlikte, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle belirlenecek kontenjan dahilinde yurtdışında 1 yıl moda eğitimi, 1 yıl İngilizce dil eğitimi, İMA’da İleri Düzey Moda Tasarımı ve Diploma programına ücretsiz katılım, sektörle ilgili uluslar arası bir moda fuarını ziyaret imkanına sahip olacak.

BAŞKAN TANRIVERDİ'DEN DESTEK

image

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazırgiyim ihracatının tasarım odaklı üretim ile bu yıl 20 milyar dolara koştuğunu belirterek, “ Türk hazırgiyim sektörünün ekonominin lokomotifi olmasında 22 yıldır düzenlediğimiz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması önemli ve vazgeçilmez bir paya sahip” dedi.

Koza’nın Kazandırdığı Önde Gelen Moda Tasarımcıları..

Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Elif Cığızoğlu, Ümit Ünal, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Bora Aksu, Hatice Gökçe ve Zeynep Erdoğan gibi tasarımcıları sektöre kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, bu yıl da genç yeteneklere parlak bir geleceğin kapılarını açtı.

image

Türk moda dünyasının çok önemli moda tasarımcıları Mehtap Elaidi,Nejla Güvenç ''NEJ'' ve Simay Bülbül gecenin dikkat çeken simalarıydı.

Finalistler ve mentorlar...
Finalist                                                        Mentor
1 -AYŞEGÜL BAYDEMİR                    MEHTAP ELAİDİ
2 -YUSUF ASLAN KALEM                 SİMAY BÜLBÜL
3 -GÖKHAN YAVAŞ                          NİYAZİ ERDOĞAN
4 -SİNEM AVCI                                   GAMZE SARAÇOĞLU
5 -BİHTER TIRPAN                            NİHAN PEKER
6 -EREN TÜNELİ                                GAMZE SARAÇOĞLU
7  SEVDA DALGIÇ                             GÜL AĞIŞ
8 -OYTUN YILMAZ                            HATİCE GÖKÇE
9-EMEL MELİKE BAKICI                  HAKAN YILDIRIM
10- BUĞU PALA                               ZEYNEP TOSUN

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR