Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 GENÇ MODACI DÜNYA VİTRİNİNDE
2 GENÇ MODACI DÜNYA VİTRİNİNDE
Genç tasarımcıların ve moda dünyasının heyecanla beklediği Uluslararası Woolmark Ödülleri 2014/15Avrupa bölge adayları belli oldu.
3 Haziran 2014, 21:03

 

Genç tasarımcıların ve moda dünyasının heyecanla beklediği Uluslararası Woolmark Ödülleri 2014/15Avrupa bölge adayları belli oldu.

Son yıllarda MBFWI kapsamında yaptıkları defileler ile ses getiren İki Türk tasarımcı, Serdar Uzuntaş ve Nihan Peker'in yer aldığı Uluslararası Woolmark Ödülleri 8 Temmuz 2014 tarihinde Paris Haute Couture günleri sırasında dağıtılacak.

image

Tüm dünyada genç tasarımcıların ve moda dünyasının heyecanla takip ettiği Uluslararası Woolmark Ödülleri 2014/2015 Avrupa bölgesi adayları arasında iki Türk tasarımcı, Serdar Uzuntaş ve Nihan Peker yer alıyor.

 

Geçen yıl Victoria Beckham, Narciso Rodriguez, Diane von Furstenberg ve Richard Nicoll’ün jüri üyesi olduğuUluslararası Woolmark Ödülleri’nde bu yıl Türkiye’yi erkek giyimde Serdar Uzuntaş, kadın giyimde ise Nihan Peker Avrupa’da temsil edecek.

 

image

 

Uluslararası Woolmark Ödülleri, moda tarihine yön veren ünlü tasarımcılar Karl Lagerfeld ve Yves Saint Laurent’in hayatlarının dönüm noktası olarak biliniyor.

 

8 Temmuz 2014 tarihinde Paris Haute Couture Günleri sırasında dağıtılacak bölge ödüllerini almaya hak kazananlar, yeni koleksiyonları için 50.000 Avustralya Doları (AUD$) finansal katkı ve uluslararası finalist olma şansı yakalayacak.

 

Uluslararası Woolmark Ödülleri adaylarını seçmek için birçok moda kuruluşu ile işbirliği yapıyor. Adaylar,The Woolmark Company, Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi, İngiliz Moda Konseyi, Vogue Italia, Vogue Paris, GQ Fransa, Mercedes - Benz Moda Haftası Madrid, Moda Konseyi NL, Flanders Moda Enstitüsü ve diğer pek çok önemli moda enstitüsünün ortak çalışmaları sonucunda belirleniyor.

 

Asya, Avustralya, Avrupa, Hindistan (Ortadoğu) ve ABD’de olmak üzere kadın ve erkek giyimde bölgesel ödül alan 10 tasarımcı uluslararası finalde bir araya gelecek. Erkek giyim finalistleri Ocak 2015’te Londra’da; kadın giyim finalistleri ise Mart 2015’te Pekin’de buluşacak. Woolmark Ödülleri 2014/15 uluslararası ödülü kazanan iki tasarımcı koleksiyonları için kumaş tedariği ve pazarlama desteğinin yanında 100,000 Avustralya doları (AUD$) kazanacak. Ayrıca, uluslararası ödül kazanan iki tasarımcı İngiltere'de Harvey Nichols, Çin'de Joyce, ABD'de Saks 5th Avenue, Fransa'da Collette, İtalya'da 10 Corso Como, Avustralya'da My Theresaonline ve David Jones  önemli uluslararası perakende ortakları aracılığıyla koleksiyonlarını sergileme şansı yakalayacak.

 

2014/15 Uluslararası Woolmark Ödülü Avrupa Adayları:

 

ERKEK GİYİM

Belçika - Cedric Jacquemyn

Çek Cumhuriyeti – Pavel Ivan?ic

Danimarka– Asger Juel Larsen

Fransa – Melinda Gloss

Almanya– Vladimir Karaleev

Italya - CAMO

Hollanda – Hyun Yeu

İspanya - ETXEBERRIA

Türkiye – Serdar Uzuntas

Birleşik Krallık – Agi & Sam

 

KADIN GİYİM

Belçika – Jean-Paul Lespagnard

Çek Cumhuriyeti – ZDE?KA IMRECZEOVÁ

Danimarka– Anne Sofie Madsen

Fransa – Etienne Deroeux

Almanya – Augustin Teboul

Hollanda – Elsien Gringhuis

İspanya - Rabaneda

Türkiye – Nihan Peker

Birleşik Krallık - 1205

 

Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR