Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERİ SANAT İLE BÜTÜNLEŞTİ
DERİ SANAT İLE BÜTÜNLEŞTİ
Deri Tanıtım Grubu  ve moda tasarımcısı Hatice Gökçe benzersiz bir tasarım projesine imza attı.
20 Nisan 2014, 08:49

 

Deri Tanıtım Grubu  ve moda tasarımcısı Hatice Gökçe benzersiz bir tasarım projesine imza attı.

Anadolu topraklarında varlığını sürdürmüş sekiz medeniyetten ilhamını alan ‘The Leather Age - Anatolia ∞’ projesi, 14 Nisan Pazartesi akşamı İstanbul Modern'de tanıtıldı.

Eski medeniyetleri günümüze  deri ve tasarımla taşıyan The Leather Age - Anatolia ∞, ilk kez tasarım dünyasının profesyonelleriyle ve sanatseverlerle buluştu!

Türk derisini uluslararası arenada tanıtmak üzere çalışmalarını sürdüren Deri Tanıtım Grubu ve tasarımlarıyla fark yaratan moda tasarımcısı Hatice Gökçe, The Leather Age–Anatolia projesi için bir araya geldi. Tanıtım gecesi 14 Nisan Pazartesi akşamı İstanbul Modern’de gerçekleştirilen proje,  sanat ve moda dünyasından tam not aldı.

image

Hatice Gökçe’nin Anadolu topraklarında yaşamış Hitit, Lidya, Urartu, İyonya, Asur, Frigya, Arzawa ve Troya medeniyetlerinin kendine has unsurlarını yeniden ele alıp deri ile bir araya getirip forma kavuşturduğu çok katmanlı 16 tasarımdan oluşan eserler, özel bir enstelasyon çalışması ile gecede sergilendi. Hatice Gökçe'nin kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkardığı tarihsel motifler, deri yüzeylerinde tekrar yorumladığı eserlerin tanıtıldığı geceye, Deri Tanıtım Grubu ev sahipliği yaptı.

Gecede bir konuşma yapan Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş “2005 yılından, yani kurulduğumuz yıldan bu yana, Deri Tanıtım Grubu olarak amacımız dünyada ‘Türk Derisi’ algısını güçlendirmek ve bir marka haline getirmek. Bu amaç için de bugüne kadar pek çok işbirliğine imza attık ve dünyanın farklı şehirlerinde projeler gerçekleştirip sunduk. Ama sanıyorum ki en ihtişamlısını bu akşam sizlerle birlikte görüyor olacağız. Biz, Deri Tanıtım Grubu olarak 2 Milyar dolar olan ihracatımızı 2023‘te 5.2 milyar dolara çıkarmak hedefindeyiz ve bu hedefimize Türk Moda, Tasarım ve Deri Sanayisinin gücünü dünyanın farklı tasarım, sanat ve moda başkentlerinde gerçekleştirdiğimiz projelerle göstererek ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.image

Hatice Gökçe ise “ The Leather Age - Anatolia ∞ projesini Deri Tanıtım Grubu ile işbirliği içerisinde olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. “Hislere, zanaata, öngörülmezliğe dikkat çekmeye çalıştım, moda akımlarına kapılmadan, güncel gel-git heyecanların etkisi dışında tasarımın gerçek öğelerini yansıtmak istediğim, samimi ama kışkırtıcı bir proje olsun istedim. The Leather Age-Anatolia ∞ doku aşkından doğmuş bir deri tasarım projesi. Bir moda tasarımcısı olarak deri tutkumu anlayan ve benimle paylaşan Deri Tanıtım Grubu’na (DTG) bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen The Leather Age - Anatolia ∞ projesinin fotoğraflarını Dağhan Gürkanlar, sanat yönetmenliğini Bilge Tuğsuz, kitabını ise ünlü grafik sanatçısı Bülent Erkmen yaptı. Proje, 2014 yılı içerisinde bir çok uluslararası fuarda, tasarım ve sanat mekanlarında sergilenecek.

DER TANITIM GRUBU ÜYELERİ

image

Erdal Matraş, Ali Murat Kızıltaş, Tasarımcı Hatice Gökçe, Deri Tanıtım Grubu Üyeleri Mustafa Şenocak, Ruken Mızraklı, Süleyman Tahiroğlu, Erkan Zanbar

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR