Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENÇ TASARIMCILAR ALKIŞLANDI
GENÇ TASARIMCILAR ALKIŞLANDI
MBFWİ moda fırtınası sona erdi genç modacıların çoğunlukta olduğu organizasyon Moda Tasarım konusunda güçlü isimlerin her geçen dönem daha fazla ortaya çıkması adına sevindirici oldu
17 Mart 2014, 10:52

 

MBFWİ moda fırtınası sona erdi genç modacıların çoğunlukta olduğu organizasyon Moda Tasarım konusunda güçlü isimlerin her geçen dönem daha fazla ortaya çıkması adına sevindirici oldu

İpek Arnas’ın 2014 Sonbahar-Kış Koleksiyonu; 70’lerin yarışçı ruhundan doğarak fütüristik silüetlerle şekilleniyor.image

Avangarde Suits koleksiyonu’nda yer alan modernist yaklaşım, stille ön plana çıkarken farklı kumaş kullanımlarından oluşan doğal formlar koleksiyonun modern çizgisini belirgin hale getiriyor. Kırmızı, siyah, beyaz, mavi, gri, şeffaf renklerinin hakim olduğu parçalar çift taraflı kumaş kullanımlarıyla dikkat çekiyor.
İpek Arnas, yarattığı konsept triko markası olan 2Ters1Düz’ün ardından kendi ismiyle,  içerisinde kumaşında yer aldığı bir koleksiyon hazırlıdı. Tasarımcının, yün detayların yanında kumaşlara da yer verdiği Avangarde Suits koleksiyonu, basic-avangarde stilden izler taşıyordu.

MBFWI'de genç tasarımcı Gülçin Çengel'in "Totem"i favori kolleksiyonlar arasında girdi

image

Genç tasarımcının gerçekleştirdiği mini defilede "Totem" adlı Sonbahar/Kış 2014 Koleksiyonu sunuldu.
İlk defa Mercedes-Benz Fashion Week presented by American Express'e katılarak "Totem" adlı Sonbahar/Kış 2014-2015 koleksiyonunu Studio alanında mini defile olarak sergileyen Gülçin Çengel, tüm davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Köklerinin yeni gövde ve ağaçlar oluşturmasıyla sonsuz yaşamı simgelediğine inanılan Banyan ağacından ilham alan tasarımcı, bu esin kaynağını koleksiyonuna DNA'yı andıran formlarla yansıtarak geometrik şekiller, üçgen ve şerit formlarla koleksiyonu büyük alkış aldı.
Çelik soğuğunun ahşabın sıcaklığına karşı duruşu, yuvarlak hatların inadına sivri çatıların yarattığı zıtlık ve kubbelerdeki sadeliğe karşı duvar çinilerindeki renk cümbüşünün kontrastı... Etrafımızdaki mimari yapılar aslında büyük zıtlıklar içinde dengede duruyor.

 AYŞE DENİZ YEĞİN MBFWl KAPSAMINDA YAPTIĞI DEFİLE İLE YİNE BEĞENİLDİimage

Ayşe Deniz Yeğin’in Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express kapsamındaki dördüncü sezonu olma özelliği taşıyan “Contrast” koleksiyonu, Sema Şimşek, Ceylan Saner gibi usta modeller tarafından Karaköy Antrepo 3’te moda severlerle buluştu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki eğitimini 1999 yılında tamamlamasının ardından genç moda tasarımcılarını arasında fark edilen Ayşe Deniz Yeğin , sade ama detaylarda zenginleşen tasarım dilini kullanarak hazırladığı koleksiyonlarını İstanbul ve İtalya’da çeşitli butiklerde satışa sunumu ile başarıyı yakaladı.

MBFWı de yaptığı defile ile başarısını devam ettiren moda  tasarımcısı Ayşe Deniz Yeğin,mimarideki zıtlığın yarattığı dengeyi 2014-2015 Sonbahar-Kış koleksiyonunda tasarımlarına taşıyor. Birbirine taban tabana zıt malzemeleri bir araya getirerek inşa ettiği yeni koleksiyonunda tasarımcı, modern kesimleri daha klasik detaylarla yoğururken yalın ve minimal çizgileri abartıyla süslüyor.

 Şeffaf ve akışkan ham ipek, dayanıklı ve tok kaşe kumaşların karşıtlığında ahengi yakalıyor.

Modern siluetteki minimal elbiseler, güpürlerle geleneğe doğru akıyor. Deri ve zımba detaylarıyla asileşen parçalara inat, eski tip tezgahlarda dokunmuş ham ipekler kristal taşlarla klasiğe selam veriyor. Kesik ve açıklıklarla hareketlenen gri, ekru ve ten rengi sakinliğindeki koleksiyon, blush pembeleri ve altın tonlarıyla gelecek kışa renk katıyor.
Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR